Itt van a nulla százalékos hitel

Szeptember elejétől megkezdődött az első, nulla százalékos kamat mellett elérhető uniós hitel folyósítása, már több mint 18 milliárd forint összegű hitelkérelmet rögzítettek – közölte a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) kedden.

A mikro, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése elnevezésű hitelprogramban meghirdetett 44 milliárd forintot elsősorban beruházásokra, termelőeszközök és forgóeszközök beszerzésére lehet.

A hitelt akár 15 éves futamidővel, egyszerűsített bírálati eljárással lehet  igénybe venni minimum 1 millió, legfeljebb 600 millió forint összegben, legalább 10 százalékos saját forrás mellett. A hitelhez akár egyéves rendelkezésre tartást, a tőketörlesztésnél egyéves türelmi időt is ad az MFB. A közlemény szerint az első nulla százalékos uniós hitel iránt fokozott az érdeklődés a Takarékbank, a B3 TAKARÉK Szövetkezet, a Budapest Bank és az FHB kijelölt fiókjaiban.

Az elsőként folyósított hitelt gépvásárlásra igényelték.

A közlemény kitér arra is, hogy folyamatosan bővül az MFB Pontok hálózata, szeptember elejétől már 289,  pár hónapon belül mind a 442 MFB Pont az érdeklődők rendelkezésére áll majd.

0

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 + 8 =