Megugrott a kkv-k érdeklődése a pályázatok iránt

Rendkívül megugrott az érdeklődés a kkv-k részéről az uniós pályázatok iránt; a pályázati hajlandóságot mutató index 15 pontot emelkedett az előző negyedévhez képest, jelenleg 43 ponton áll – közölte a a K&H az első negyedéves kutatásának eredményeiről.

Kiemelték: tízből négy vállalkozást komolyan érdekli valamelyik pályázat, és a cégek több mint fele tartja reálisnak, hogy uniós forráshoz juthat.

A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy a 2021-2027 közötti és az előző ciklusból megmaradt források, valamint a Next Generation EU (NGEU) pénzei összesen mintegy 51,6 milliárd euró értékű elérhető támogatást jelentenek majd Magyarország számára.

Kökény Roland, a K&H kkv marketing és értékesítés támogatás vezetője a közleményben elmondta: az agrár és az ipari cégek körében a cégek majdnem fele, 49, illetve 47 százalék jelezte, hogy találkozott érdemleges pályázati lehetőséggel.

A március 8-tól igényelhető Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön is nagy segítséget jelenthet a kkv-knak, a lehetőségről a kutatás alapján a cégek 85 százaléka hallott. Közülük csupán negyedük tartja jogosultnak magát a hitel felvételére, így a teljes kkv szektorra nézve mindössze 7 százalék tervezi a gyorskölcsön igénybevételét – tették hozzá.

A K&H Magyarországon 2004 óta vizsgálja a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások következő egy évre jellemző várakozásait. A negyedéves kkv bizalmi index összeállítása jelenleg 400 magyarországi székhelyű, 2 milliárd forint éves árbevétel alatti társaság döntéshozóinak megkérdezésével történik.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × 5 =