Katások, figyelem: fontos határidő jön pénteken

Január 15-ig írásban kell tájékoztatni a katás vállalkozásoknak a kifizetőt, hogy kisadózó vállalkozásnak minősül.

2021. január 1-je óta a kisadózó vállalkozásoknak tájékoztatniuk kell kifizetőjüket kataalanyiságukról, amit a szerződéskötéskor írásban kell megtenniük. Ha a kisadózó a kifizetővel 2021. január 1. előtt kötött szerződést és a partneri viszony 2021-ben is fennáll, a kifizetőt a katás vállalkozásnak 2021. január 15-éig kell tájékoztatnia (vagyis e hét péntekig).

Fontos: írásban kell tájékoztatni a katás vállalkozásnak a kifizetőt, hogy kisadózó vállalkozásnak minősül – közölte az Adó Online kérdésére a NAV. A tájékoztatásnak kifejezetten arra kell vonatkoznia, hogy a kifizetővel szerződő fél katás vállalkozás, így nem elegendő az, hogy ha a vállalkozás a kibocsátott számlákon alkalmazza a „kisadózó” megjelölést – tette hozzá válaszában az adóhatóság.

A tájékoztatás formai követelményeit a jogszabály nem határozta meg, ugyanakkor nyilvánvaló, hogy a nyilatkozatban célszerű feltüntetni mind a katás vállalkozás, mind partnere alapvető céges (vállalkozói) adatait, s a tényt, hogy mikortól adóalanya a vállalkozás a kisadónak.

forrás: ado.hu 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × 5 =