Szja bevallás: az adófizetők tizede már letudta teendőit

Bár még csak három hét telt el azóta, hogy az adófizetők az interneten megnézhetik az adóbevallási tervezetet, amelyet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) készített nekik, már közel egymillióan rákattintottak a nyomtatványra, több mint ötszázezren pedig véglegesítették a bevallást.

Az adószázalékok felajánlásával az adófizetők tízmilliárdos nagyságrendű összeghez juttathatják a civil és az egyházi élet szereplőit. Idén nagyjából harmincezer ilyen szervezetnek ajánlhatnak fel pénzt az arra jogosultak. A választás megkönnyítéséért a szóba jöhető szervezetek listáját az adóhivatal közzétette a honlapján.

Az adóhivatal idén több mint 5,5 millió embernek készített szja-bevallási tervezetet, a magánszemélyek a dokumentumokat március 14-e óta nézhetik meg az interneten. Az elmúlt három hétben másfél millió alkalommal látogatták meg az adófizetők a NAV bevalláskitöltő oldalát, s majdnem egymillióan rá is kattintottak a nekik készült dokumentumra. Közülük közel 390 ezren mindenféle módosítás nélkül el is fogadták a tervezetet, további 120 ezren pedig kiegészítették a nyomtatványt – olyan adatokat, jövedelmet tüntettek fel, amelyekről az adóhivatalnak nem volt tudomása.

(MTI)

Forrás: ado.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat − 12 =