Új kedvezmény a szochó-törvény tervezetében

Nem kell szochót fizetni a tb-törvény szerint külföldinek minősülő személy által megszerzett vállalkozásból kivont jövedelem után – derült ki a törvényjavaslat parlamenti vitáján.Ovádi Péter (Fidesz), a Törvényalkotási Bizottság előadója elmondta: a bizottsági módosító javaslat az adófizetés alóli mentesülés eseteit egészíti ki azzal, hogy nem terheli adófizetési kötelezettség a társadalombiztosítási törvény szerint külföldinek minősülő személy által megszerzett vállalkozásból kivont jövedelmet, értékpapír-kölcsönzésből származó jövedelmet, osztalékból származó jövedelmet, a vállalkozói osztalékalapot, az árfolyamnyereségből származó jövedelmet és szja törvény szerinti egyéb jövedelemnek minősülő jövedelmet.

Az LMP-s Ungár Péter azt javasolta, hogy ne szűnjön meg a 25 év alattiak és az 55 év felettiek alkalmazásának adókedvezménye, mert két olyan társadalmi csoportról van szó, amelyeknek nehéz az elhelyezkedés.

Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium államtitkára elmondta: ezeket a kedvezményeket valóban kivezetik, és egy új rendszert vezetnek be, amely szerint az eddigi százezer forintos határ helyett, a mindenkori minimálbérig kap kedvezményt a munkáltató. Szerinte az új rendszer fókuszáltabb és célhoz kötöttebb lesz és szó sincs arról, hogy a kormány itt spórolna. Jelezte: az ellenzéki módosító javaslatok a jelenlegi rendszert akarták fenntartani, ezért ezeket a kormány nem támogatja.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × 1 =