Adótraffipax: célkeresztben a virágosok is

Az adóhatóság honlapján közzétette, merrefelé és kik számíthatnak fokozott ellenőrzésre. A közzétett adatok természetesen nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.  A NAV megyei (fővárosi) igazgatóságai február 26-tól a  tagállami információk szerint jelentős összegű be nem vallott közösségi beszerzéssel rendelkező adóalanyok közösségi kereskedelmi ügyleteit vizsgálják.

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. február 26. és március 11. között kiemelten ellenőrzik az Országos Étterem Héten résztvevő vendéglátóknál a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását. Februárban a belvárosi vendéglátóknál, kereskedőknél és szolgáltatóknál végeznek helyszíni ellenőrzéseket. A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentéseit, valamint az online pénztárgépek szabályszerű használatát vizsgálják.

A NAV Dél-budapesti  Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. február 26. és március 8. között Budapesten kiemelten ellenőrzik a virág- és ajándékkereskedőket.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják, adott esetben az ellenőrzések mellett forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatósága 2018. február második felében fokozottan ellenőrzi a kis- és nagykereskedőket az Asia Center és a China Mart területén. A revizorok a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgépek használatát vizsgálják. Az ellenőrzések mellett forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. február 26. és március 2. között kiemelten ellenőrzik a pékségeket, pékárut forgalmazókat. A revizorok közterületeken és üzletekben is vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészlet eredetét.

A teljes előrejelzés megtekinthető a NAV oldalán.

 
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × 2 =